В Народното събрание отмениха забраната за внос на зърно от Украйна. 124 гласуваха „За“. Това бяха депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. „Против“ бяха от "Възраждане", БСП и „Има такъв народ“ (69), a осем депутати от ГЕРБ бяха „въздържали се“.

По-рано агенция Ройтерс съобщи, че министърът на земеделието на Унгария се е споразумял с колегите си от Румъния, Словакия и България забраната да бъде продължена и след 15 септември, но по-късно зам.-председателят на Комисията по земеделието Росен Костурков заяви, че има някакво неразбиране по темата.

Националната асоциация на зърнопроизводителите вече заплаши, че ще има протести при падането на забраната.

„Ще блокираме цялата държава. Тези хора нямат работа в управлението на страната. Земеделието става заложник на няколко празни глави, които не мислят за собствената си държава, а мислят за собствения си джоб. Става въпрос пет човека да си напълнят джобовете и искат да унищожат земеделието. Скоро цялата страна ще се събуди затворена, защото от нашето производство зависи храната на нашата държава“, каза Георги Радев, , заместник-председател на управителния съвет на асоциацията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук