Инициативен комитет от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и  патриотични граждани подкрепиха днес кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Зад кандидата на местната коалиция НФСБ-ВМРО застана и Българската национално-радикална партия. 

„Ние, представителите на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и патриотични граждани, водени от убеждението, че за Пловдив – един от древните и антични градове в света, с повече от осемхилядна история, вторият град в България, с водеща роля в икономическата, културната, научно-техническата и духовни области, трябва да се работи достойно, заявяваме, че заставаме зад кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив“, обяви полковникът от запаса Стойно Стойнов. 

„Вярваме, че в работата на всеки един управленец трябва да има морал и почтеност и че интересите на Пловдив и неговите граждани трябва да бъдат поставяни на първо място.

Вярваме, че трябва да се работи прозрачно и в диалог с гражданите, така че тяхната дума да бъде чувана. За нас кметът на Пловдив трябва да е човек, който има опита да развива града напред“, подчерта полк. Стойно Стойнов. 

„В годините като кмет на район „Тракия“, като кмет на Пловдив и като народен представител Славчо Атанасов показа точно това - че работи за града открито и почтено. Че стои близо до хората и се вслушва в думите им. Доби опит и показа, че може да работи така, че Пловдив да се развива“, казаха от Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

Те обявиха, че предложеният от Славчо Атанасов  Обществен договор от 17 точки е ясен и конкретен ангажимент, който от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва приемат. „Приемаме го като граждани на Пловдив, защото тези 17 точки са поставени като проблеми за разрешаване, като приоритети именно от гражданите на Пловдив“, посочи полк. Стойно Стойнов.

Заедно с него подкрепата си за Славчо Атанасов дадоха полковникът от запаса Марин Димов, полковникът от резерва Николай Стоицев, полковникът от запаса Таню Танев и капитанът от резерва Стефан Методиев. 

Комитетът на Българската национално-радикална партия застава зад кандидатурата на Славчо Атанасов, обяви и Атанас Семерджиев, член на Комитета на БНРП.  Заедно с него това заявиха и Огнян Дечев, и Петко Ангелов от БНРП. 

„През изминалите години ние винаги сме го поддържали заради неговия патриотизъм, професионализъм, честност и коректност. Подкрепяме напълно неговата програма за управление, за да имат бъдеще идните поколения“, подчерта Атанас Семерджиев. 

Славчо Атанасов благодари за подкрепата на патриотичните формации, заявявайки, че за него това е чест, но и отговорност – както пред тях, така и пред всички пловдивчани.

Той и патриотични формации подписаха пред медиите общ меморандум за подкрепа.