Протестиращи жители на Велико Търново посрещнаха президента Румен Радев с лозунги, насочени срещу него при визитата му в града, пише "Монитор". 

Сутринта държавният глава присъства на ритуала по производството на 206 лейтенанти и сержанти от Националния военен университет “Васил Левски ” (НБУ), на която церемония бе и военния министър Красимир Каракачанов.

Недоволните граждани бяха издигнали плакати с надписи "Радев, чао, чао, чао!" и "Радев, не си желан", като един от плакатите бе опънат на близкия мост, а на него бяха изобразени и сърб и чук. Беше блокирано за кратко и трасето пред НБУ. 
 

Това не е първият път, когато Радев е посрещнат с протест, след като преди седмица това се случи в Пловдив, а след това президентът бе освиркан и в Бургас, като реакция срещу безпрецедентните му призиви за метежи, с които раздели нацията и дали тон за протестите в столицата.

След церемонията в НБУ, Радев се срещна с кмета на Велико Търново Даниел Панов. Адекватна данъчна политика ще даде нов стимул за развитието на българските общини, заявил президентът на срещата с Панов, съобщиха от "Дондуков 2."

Обща била позицията, че дори и малък процент от подоходния данък да остава в бюджетите на местните власти това ще увеличи сериозно финансовите възможности на общините, ще улесни планирането на инвестициите и ще насърчи заетостта.

Финансовата децентрализация е необходимост и местните власти очакват този дебат най-сетне да започне да се води активно и с българското правителство, подчертал държавният глава.

 



Снимки: "Монитор"