Премиерът Бойко Борисов, който вчера по уникален начин съобщи, че е пристигнал в естонската столица Талин, е изключително активен днес. 

Малко по-рано той се срещна с председателя на ЕС Доналд Трус. След това сподели поредно видео от участието си в организираната от Естонското председателство на Съвета на ЕС Среща на върха в областта на цифровите технологии.
 


Сега пък лидерът на ГЕРБ провежда двустранна среща с холандския премиер Марк Рюте. За това стана ясно то видео, което Борисов сподели в личния си профил във Фейсбук.

"Хей, Бойко!", с тези думи и широко разтворени ръце за прегръдка Рюте посрещна Борисов.

"Тук всичко е много екстравагантно", пък бе отговорът на българския премиер.

Срещата между двамата продължава и в момента.

Междувременно лидерът на ГЕРБ написа в личния си профил във Фейсбук: "България не е риск за еврозоната и заслужава да бъде в „чакалнята“, защото отговаря на всички критерии за това. Нещо повече, 2016 г. е първата фискална година с отчетен излишък след 2008 г. Това подчертах на среща с председателя на ЕК Доналд Туск в Естония. От своя страна той даде пълната си подкрепа за страната ни и приоритетите ни. По-късно проведох среща и с италианския премиер Паоло Джентилони, с когото бяхме единодушни за взаимната подкрепа между България и Италия по актуалните европейски теми".
 





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!