ГЕРБ отвърнаха светкавично на нападките от страна на лидерката на БСП Корнелия Нинова. БЛИЦ припомня, че по-рано днес тя поиска оставката на целия кабинет заради трагедията край Своге.

„Най-искрено изразяваме съболезнования към жертвите. Бъдете убедени каквато и фирма да беше строител, обстоятелствата щяха да бъдат същите. Те казаха не е важна фирмата, за нас е важна. За нас трябва да има справедливост заради загиналите“. Това заяви министър Николай Нанков по повод нападките на БСП по случая с катастрофата в Своге и призива им за оставка на правителството.

„Аз мисля, че не е много редно на този етап да се правят такива манипуалции, да се издават присъди. Никога Агенция „Пътна инфраструктура“ не е имала проблем за свързване с фирмата“, категоричен бе Нанков.

„Не е редно да избързваме, както направиха колегите от БСП“, отсече още министърът.

„Нашата основна цел е истината за пътния инцидент и всички причини за състоянието на пътя“, категоричен бе Николай Нанков.

„Днес от БСП видяхме грубо политизиране на материята и раздаване на присъди. Не е много редно, дори би било престъпно, да се правят манипулации и да се раздават присъди“, каза още той.

„Бяха иззети всички налични документи по случая, от МРРБ беше предоставена допълнителна информация“, уточни Николай Нанков.
 
„Георги Свиленски отново не е разбрал за какво иде реч. Никога АПИ не е имала проблем с намирането на фирмата, водена е комуникация съгласно нормативните процедури за това да се отстранят дефектите“, обясни регионалният министър.
 
„Може би това е нивото му, няма да влизам в подробности да го коментирам“, каза още Нанков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!