Освободеният председател на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов призова следващото Народно събрание да стартира процедура за импийчмънт срещу президента Румен Радев. Няма по-голям скандал от това шеф на разузнаването да иска отстраняването на държавния глава. Само да си представим какво би станало, ако директорът на ЦРУ поиска Конгреса да отстрани американския президент!

"На първо място бих искал да кажа добре дошли в римската империя. Императорът го знаем и всеки ден се грижи да има хляб, кръв и зрелище. Слава Богу, кръвта е все още метафорична. Това коментира бившият шеф на ДАР Атанас Атанасов по повод отстраняването си.

"Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и дългата ръка на един бизнесмен. През последните месеци много се говори за правовата държава, върховенството на закона, така вчера бе поискано отстраняването на шефката на Агенцията по вписванията, защото е искала да спази закона. Намираме се в ситуация, където президентските правомощия се препокриват с избрания от него служебен кабинет", каза още той

Президентските укази са може би най-сивата част от нашето право. Нямах възможност да си потърся правата, призовавам депутатите от следващия парламент да го направят.

Според него указите, с които е освободен той, както и останалите шефове на служби са противоконституционни и на президента може да му бъде повдигната процедура по импийчмънт.

Имах възможност на втората среща с министър-председателя да обясня причините за моя отпуск, те са дълбоко лични и не бих искала да ги споделям с медиите", заяви той.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!