Пак циркове в НС - жегнаха Денков за възрастта, гонят Атанасов от залата

Цонко Ганев от "Възраждане" призова ПП-ДБ да се извинят за вчерашното изявление на Йордан Иванов

С напрежение и квалификации започна пленарния ден в парламента.

Цонко Ганев от "Възраждане" призова ПП-ДБ да се извинят за вчерашното изявление на Йордан Иванов, който призова за "санитарен кордон" около партията, ако искат да гласуват "За" вкарването на Кирил Петков и Елисавета Белобрадова в антикорупционната комисия.

"ПП-ДБ официално ни канят и ходихме на разговори за съвместно управление.

А вчера лицето Йордан Иванов обяви, че всички трябва да се разграничат от "Възраждане". Двама ваши депутати отново искат да влязат в антикорупционна комисия и това зависи от "Възраждане".

Елате и се извинете и ще ви подкрепим", обяви Цончо Ганев.

В този момент той бе прекъснат от подвикване на Атанас Атанасов от първия ред. 

"Атанасов, да кажа ли някои неща и от срам да излезеш от залата", отговори Ганев.

На трибуната се качи Николай Денков, който, по традиция, обяви, че всички лъжат.

"Разбираме, че всички сме в предизборна ситуация - но не трябва да се казват лъжи - никога не сме обсъждали с "Възраждане" общо управление. Като всяка парламентарна група имаме право на членове, който се страхува от тях, да не ни подкрепя", каза бившият премиер.

Йордан Иванов от своя страна поиска лично обяснение.

"Ганев, страхувате се, че ще бъдете осъден за обидни квалификации и затова излизате и говорите - вие сте вредни за България и трябва да бъдете отстранени. Да има санитарен кордон около "Възраждане"", обяви Иванов.

Този път вместо Цончо Ганев на парламентарната трибуна се качи Костадин Костадинов.

"Само преди три седмици, когато имаше преговори за правителство с втория мандат получихме покана и отидохме и разговаряме. Предполагам, че с възрастта започвате да забравяте, г-н Денков, само три седмици са минали. Да вкарате още двама членове бяхте подкрепени от "Възраждане", но сега искате кордон, да не стане този кордон около вас", закани се лидерът на партията.

"Корупцията е надполитически проблем, който не иска корупция - да гласува За. Въпросът е кой иска корупция и кой не иска", обяви Кирил Петков.

"Г-н Петков, прав сте, но лицето Иванов и лицето Денков забравят, че с нашите подписи беше отстранен шефът на КПКОНПИ. Твоят подпис, Иванов, стои до моя. Имате пътека до нашата стая. Вие сте токсични и розови, затова никой не иска да ви доближава", допълни Цончо Ганев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!