Черната статистика е стряскаща за всички. Считам, че е плод на пропиляното време. Можеше лятото да се подготвим. Отхлабването на мерките с яслите и градините би било една необмислена стъпка и политически воаяж. Много възрастни хора се заразяват от внуците си. Това заяви Калоян Паргов от БСП в ефира на Нова телевизия.

По думите му те са градивна и конструктивна опозиция, защото 15 от предложените от тях мерки в Столична община са приети.

"РЗИ си правят предписанията като гледат снимки и репортажи от медиите и се търсят човек без маска", каза той.
Той заяви, че ако март сме се чудили дали познаваме болен от ковид, то сега познаваме и починал.


Що се отнася до изборите и датата за провеждането им, Паргов е категоричен, че не трябва да се взимат прибързани решения. "Трябва да се съобразим с епидемиологичната обстановка и да се вземат мерки за запазване на живота и здравето на хората", каза той.

Попитан как ще гласуват хората, които са под карантина, той заяви, че има няколко вида карантинирани - хората, които са без тест и са под доброволна карантина; хората карантинирани вкъщи и хората, които са под карантина и в болницата. "Няма кой да пусне писмо от болницата. Още не сме въвели машинното гласуване, а мислим за такова с писмо", коментира той.

По думите му БСП избира с кой да се коалира на основа на допирните точки, а не кой им харесва и кой не.