Два месеца преди прекия избор за нов председател на БСП, левицата е разтърсена от вътрешнопартийни битки. В началото на месеца от централата на партията си тръгнаха ключови служители, а ръководството търпи остри критики от свои. 

От БСП огласиха първите номинации за лидер на партията, към момента води...

"Последните 4 години БСП беше хиперактивна. БСП си има своето виждане за алтернативно управление и го изразява в НС постоянно", заяви лидерът на БСП - София Калоян Паргов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Според него в рамките на цикъла отчет - избори по-важнoто е да се направи един анализ на изминалите 4 години. 

"Аз го наричам вътрешнопартийна дискусия. Трябва да намерим подходяща форма да увлечем обществото в този дебат за политики и посока. В цикъла трябва да има разговор", смята политикът.

Той отбеляза, че успехът на една организация никога не зависи от един човек. 

"Всеки един от нас носи отговорност, без значение на каква позиция е. Мнозинството каза, че иска пряк избор, значи правим пряк избор. Той ще наподобява един национален мажоритарен избор", коментира Паргов изборните промени в партията.

"На БСП предстои първата битка - битката със себе си. След тази първа битка ще посветим времето си за подготвянето на политическа програма. В следващите няколко месеца БСП ще се посвети на подготовката си", уточни социалистът.

Станишев: В БСП започва поредна война ВИДЕО

След като от Пътната агенция не дадоха конкретен отговор дали се изисква винетка за движение по Северната скоростна тангента, жителите на Нови Искър, който е само на няколко километра от София, излязоха на спонтанен протест.

"Този въпрос вече е в полето на Министерския съвет. Надявам се, че днес МС на своето заседание ще отмени винетките законово. Засегнати са над 150 хил. души в 32 села.

Не е справедливо да си облаган с данъци  в рамките на общината и допълнително да плащаш такса за ползване на пътищата", каза Паргов, който е и зам.-председател на Транспортната комисия към Столичната община.