Като не можахте два поредни парламента да излъчите правителство, като се бихте в гърдите, че сте партии на протеста и ще закарате българския народ на трети избори - ще се сгодим ние, партиите на статуквото.

Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев от парламентарната трибуна по време на дебатите по гласуването на второ четене на актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Йордан Цонев заяви, че експертите ще се произнесат, а не културистите.

"Тази зала има експерти по бюджетиране с 30-годишен стаж. Г-н Ананиев ме гледа насреща и си спомням годината, в която започнахме заедно да правим бюджет. Като не можете вие да направите нещо, ще го направим ние. Това не ви ли е ясно.

Като не можахте два поредни парламента да излъчите правителство, като се бихте в гърдите, че сте партии на протеста, на промяната и на това онова, и ще закарате българския народ за трети път на избори, ами да - ще се сгодим партиите на статуквото. Точно така ще направим. 

По време на изказването на Йордан Цонев депутатите парламентарната група на "Има такъв народ" скандираха "Сгодихте се", след като ГЕРБ, ДПС и БСП заедно гласуваха предложение на ДПС за увеличение на приходната част на бюджета на ДОО. 

"Ако ми мислите, че ни пука от това, че вие ще се радвате, изобщо вече не ни пука, защото ни пука за това дали България ще има кабинет, пука ни дали ще ще се внесе Планът за устойчивост и какви пари ще имат хората в условията на тази тежка криза.

А на вас, г-н министър (Асен Василев, бел. ред.), да ви отговоря, грешка е цялото планиране на приходната част", заяви още Йордан Цонев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!