Без образовани хора, без инвестиции в човешкия капитал и в образованието няма как да вървим напред, обяви водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова. Ключов приоритет е достойното заплащане на учителите и възвръщане на престижа на професията. 
„Това не е част от политическото наддаване, което чуваме за учителските заплати, а като реална възможност за двойно увеличение, инвестиции в учителите чрез допълнително обучение и преквалификация. Във Варна и региона има 40 000 студенти и 50 000 ученици. Това е огромен потенциал, ние трябва да инвестираме в тях, за да останат и работят в България", продължи бившият министър. 

"Благодарение на тези мерки, които предлагаме в сферата на образованието, вярваме, че потенциалът за заетост и реализация на тези млади хора може да бъде именно във Варна и региона. Създаването на бизнес икономически зони и нови производства ще създадат нови работни места, добре платени. Така реализираме високи доходи, към които се целим и които са абсолютно възможни", каза още Павлова.

Тя разкри, че агресията в училище трябва да се бори със спорт. За целта трябват повече съоръжения.