Шайката на Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев продължава с опитите си да се маскират като издатели и да клеветят Делян Пеевски, представяйки се за жертви, пише "Монитор".

Поредната нагла манипулация на „Капитал“ по тази опорна точка бе бруталното изнасилване на истината как Пеевски бил вдигнал мерника на Светослав Иванов, защото не му харесвал коментарът в предаването му в bTV.

„Балансиран коментар“ според „Капитал“ е Иванов да направи реклама на пасквила им, наречен „Бяла книга на свободата на медиите“, и да заяви, че Пеевски сам се разпознал в нея. При положение че половината от тази брошура е изпълнена с категорични клевети по негова адрес, и то в пряк текст. Не е вярно, че Пеевски е в битка с неудобни журналисти, нито с техните издатели.

Делян Пеевски е в битка с олигарси, които са натрупали по престъпен начин богатството си и в момента са под ударите на закона. Тези олигарси си лансират алиби на издатели и използват работещите за тях журналисти като щит. А това, с което води битка с олигархията Пеевски, са медиите от неговата издателска група.