Хартиената коалиция вече обезумя. Това, което се случва, решиха да отменят машинното гласуване и да вкарат хартиената бюлетина като единствен начин за гласуване по време на местните избори. Вкарват изненадващо на второ четене някакви броячки, без да се каже даже какви са тези броячки, как ще се попълват.

Това заяви в ефира на bTV съпредседателят на ПП Кирил Петков.

В момента е пълен хаос, опитват се да разфокусират какво се случва в зала. Целта е да има хартиена бюлетина за местните избори. То там са царете на хартиените бюлетини. Затова излязохме от зала. Не можем да сме част от това престъпление, което се включва в момента с демокрацията в България“, каза той.

„В момента сме решили, че няма да бъде лесно да им дадем това престъпление да се случва пред очите ни“, каза Петков.

По думите му в момента се случва преврат на демокрацията. „Когато се открадне вотът на българите, се отива към кражбата на данъците“, каза той.

„Това е брутално и възмутително. Надявам се, че тази наша битка в парламента, няма да е само там. Искам да дам оптимизъм на българите – има 73 човека, които казват, че няма да са част от тези схеми за кражба на вота. Надявам се, българите да имат възможност да кажат „не“ на този тип измами на следващите избори“, каза той.

„Най-големият проблем е възможността да има невалидни хартиени бюлетини“, каза Петков.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук