Коалиционният договор за ново правителство е 180 страници. Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков пред "ЕвроДикоФ".

БЛИЦ TV издебна Кирил Петков в НС! Ето какво отговори за новите министри и дали ще е премиер

"Първо минахме през всичките 18 политики, които са в 180 страници. Когато ги изпратим на политическите партньори те трябва да кажат, че са съгласни с тях. След това ще седнем, за да говорим кои са точните министерства и точните хора", подчерта  той.

Ние от "Продължаваме промяната" много харесваме Бойко Рашков и когато почнем разпределението, бихме го предложили за вътрешен министър. Бихме го предложили на нашите коалиционни партньори. Нашето предложение би било той. Но това не означава, че ще бъде той. Това ще го решат нашите коалиционни партньори", каза още Петков. 

Той коментира и избирането на Никола Минчев за председател на Народното събрание

"Всяка от преговарящите партии решиха да ни позволят да изберем ние кандидат ", заяви лидерът на ПП.

"С Никола се познаваме от дълго време. Първият ни казус беше с "Корал", обясни той това от къде познава новия председател на Народното събрание. 

"Той трябваше да напусне работата си, защото в една кантора няма право да има политически юристи. Неговата всеотдайност ни накара да мислим, че сме взели правилното решение. Хубавото за него освен, че има голям стаж е, че той е с много чисто минало. Няма компромати и скандали за него. 

Въобще не ме притеснява, че ДПС ни подкрепиха. Когато сме сложили най-правилния човек, който иска да ни подкрепя. Ако беше компрометиран човек и ДПС ме подкрепи, да се стресна, но сега - не. Няма шумкарене.

Непрекъсната комуникация с всички лидери. 12 часа правихме тематичните преговори и след като свършихме отидохме до централата на БСП. Не се крием. Свърши дискусията в 22:30 часа, взехме колата и отидохме в БСП, за да говорим. Да си говорят бъдещите коалиционни партньори открито", заяви Петков по повод среднощната визита, която с Асен Василев направиха преди дни в централата на БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!