Бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков гласува. Той бе придружен от съпругата си. Петков упражни правото си на глас с машина. 

България може да бъде нормална европейска държава, където всеки може да има равен старт. Моят страх днес и залогът е, че има риск от голям брой купен вот и голям брой корпоративен вот, тоест ако не излязат всички свободни българи да гласуват, рискът е, че бъдещето ще бъде определен от тях.

 

Залогът е, че сме на кръстопът –  или ще върнем България назад, когато едни сенчести фигури разполагат с държавата ни като бащиния, или ще продължим пътя напред, където бавно и сигурно ставаме нормална държава”, смята той.

 

 

 

 

 

„Много ясно казах, че докато двамата – Делян Пеевски и Бойко Борисов, са в позиция да взимат решения, няма смисъл да се преговаря, защото видяхме, че нашата и тяхната визия за България са коренно различни.

Ще се борим за нашата визия за България и се надявам да има достатъчно свободни българи, които са „за” Европа и ще излязат да гласуват”, категоричен е Петков.

 

„Първата задача днес е всички българи, които милеят за страната, да излязат да гласуват. Най-големият проблем е, ако хората днес си останат вкъщи. Отговорността на тази държава е обща – трябва всички да запретнем ръкави и да си я оправим”, каза още той.

 

 

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ