Премиерът Кирил Петков подава оставката на правителството в понеделник сутринта.

"Няма никакъв проблем. Веднага ще попълним документите и ще ги подадем", уточни той от Брюксел, където коментира и ветото на София за Скопоие.

"Имаше страшно очакване, че България ще вдигне ветото, но аз ясно казах, че това решение е на българския парламент и аз няма да променя българската позиция докато няма такова решение.

Част от решение на френското предложение са много трудни за приемане от страна на Република Северна Македония (РСМ). Стана ясно, че не са само исканията на София, но и на Европа", каза премиерът и допълни, че "сега вече въпросът е на българския парламент". 

"Ако Бойко Борисов един ден реши да отиде на топъл остров съм сигурен, че имаме много идеи за европейска България с част от депутатите му, но на този етап не", заяви Петков в отговор на въпрос може ли да се коалира с ГЕРБ.

Попитан дали от "Продължаваме промяната" (ПП) ще се опитат да съставят нов кабинет в рамките на това правителство той заяви: "Да, сменяме формата на отбора. Вярвам, че отборът е в добра кондиция да продължи напред".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!