„Ще извикаме нашия посланик от Русия обратно в България за консултация. Това би трябвало да направи и другата страна“, това заяви премиерът Кирил Петков, който е на посещение в Брюксел.

„Цялото правителство осъжда – независимо кой е този дипломат, да си позволява подобно поведение. Това е недопустимо“, заяви министър-председателят по повод думите на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Сигурен съм, че нашата коалиция е здрава. Бързо или бавно вървим в правилната посока. 

Всички, които са се облагодетелствали с корупция, трябва много да се страхуват от нас. А и от миналата седмица имаме все повече сигнали.

Времето работи в посока за изчистване на корупцията от България“, заяви Петков.

„Над 80% от българите не подкрепят военна помощ и ние сме правителство, което ще се съобрази с това.

Да, близо сме до конфликта и да, много българи се страхуват и се опитваме да подкрепим Украйна“, заяви той по повод войната в Украйна.

„Щастлив съм да обявя, че над 150 военнослужещи от Англия ще се присъединят към българската военна група. В момента говорим и с Италия. Така показваме една отвореност, а и е добре българската армия да се възползва от допълнителните помощи за съюзническите сили“, каза Петков.

Някакъв опит да стабилизират своята валута. Няма значение в коя валута ще стане плащането“, така премиерът коментира думите на руския президент Владимир Путин, че страната му ще поиска „неприятелските“ държави да плащат за руския газ само в рубли.

Идва Видов ден“ – това бе коментарът му по повод днешната конференция, която Васил Божков даде от Дубай.

„Изумително е, че за година и половина не успяха да направят досъдебно производство срещу Божков, а само за дни направиха такова срещу Асен Василев. Тук се вижда двойният им аршин.

Правят досъдебно за нещо, което е абсурдно“, с тези думи Петков отново защити вицето си Асен Василев.

Петков каза, че не е сигурен какво точно ще поиска американският президент Джо Байдън по време на извънредната среща на лидерите в НАТО.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!