Не се притеснявам. Напротив – аз съм бил на много протести“, това заяви премиерът Кирил Петков от кулоарите на Народното събрание (НС).

Думите му са по повод протеста на „Възраждане“, който започна преди малко пред сградата на Министерския съвет“ (МС).

БЛИЦ уточнява, че заради протеста в центъра на София гъмжи от полиция, заграждения и дори има водно оръдие.

Сега ще видите един министър-председател, който сега пеш тръгва от НС и пеш ще отиде при протестиращите“, заканите се Петков.

Премиерът коментира и бюджета: „Това, което казахме и трябва да е ясно на всички българи – в момента бюджета е най-доброто, което можехме да направим. 

Следващите няколко месеца всички реформи, които сме заложили трябва да започнат да се случват. 

Това да даваме на тези и онези няма да го бъде от тук нататък. Това не са наши пари, а са пари на хората и трябва да отидат при хората.

Обвиняват ни, че сме вземи 20 млн. от Прокуратурата. Ми вижте как е в Европа, а и каква е ефективността, която са предоставили на гражданите“.

„Не само най-шумните получават пари“ – така той отговори вчерашния отпи на майките на „Системата ни убива“ да влязат в НС.

„България е много ясен партньор на Европейския съюз (ЕС) и НАТО. Силата на тези съюзи е да се говори в един глас. Не може всяка страна да си говори нейни си неща. 

Ние вярваме в целостта на Украйна и вярваме, че ако Русия влезе в танковете в чужда територия, то това е нарушаване на териториалната цялост.

Солидарни сме с тези санкции, а и приготвяме да имаме варианти така, че да не останем без енергийни източници.

Да, гледаме българския интерес, но работим в една общност с ЕС“, каза още Петков по повод напрежението между Русия, Украйна и НАТО.

Това е много интересно - на тази среща всички лидери от всички страни са затворени в едно малко пространство. Това е чара на тази конференция. Всички мои снимки, които съм направил от там, обикновено има 5-6 лидери.

Поста, който направих бе, за да заявя, че локалната корупция във всички страни в България е всъщност проблем, който е и външнополитически.

Сложих си снимки с по двама човека.

Вчера направих много ясен пост за Ковачевски.

Всички се опитва с някакви глупости да ни изкарат от диалогични и конструктивен тон

Нали знаете, че имам и ПР отбор, който се движи с мен“, така Петков коментира скандала с „изрязания“ Ковачевски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!