Премиерът Кирил Петков проговори за практиката с издаването на "златни паспорти" срещу големи инвестиции у нас и упреците, че 

Едно нещо, което обещах в ЕК бе, че тази практика ще се прекрати. Тези златни паспорти - краят им ще дойде в най-скоро време. Това беше един от основните проблеми пред България и за Шенген, и за визите за САЩ", обясни Петков и допълни "ние дойдохме да вършим тази работа, която вършим, за да изчистим тези порочни практики. Сигурен съм, че има много корупция там", заяви той.

Някакви хора, които си купуват достъп до европейския пазар и ЕС. Това е много грешна политика според мен. Обещавам ви, че всеки, който е замесен и ние успеем да го хванем, ще бъде изправен пред цялата строгост на закона", завърши Петков.

В същото време обаче Петков не отговори на въпроса какви са отношенията му със Стамен Янев. Припомняме, че както БЛИЦ писа по-рано от ДПС се заканиха да зададат този въпрос на премиера. Според Движението именно въпросното лице е съдействало на Петков, за продажбата на индустриална зона Божурище.