Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков публикува видео от „една гора от центъра на София“.

Той беше в компанията на акад. Николай Денков.

„Важно е демокрацията в България да продължи да работи още по-добре и ние ще бъдем гарант за това. Ще продължим да се борим и за тези наши приоритети, които са много важни за хората в България – увеличаване на доходите, по-малко неравенство, подкрепа за инвеститорите с национални средства, повече грижа за образованието и здравеопазването“, заяви Денков.

Ще се борим, в която и позиция да бъдем“, увери той.

„Ние ще бъдем ясна опозиция на управлението на ГЕРБ и ще се борим точно за тези неща – ще искаме честни споделяния на благата, ще се борим срещу всеки момент на корупция или всяка кражба, и ще направим всичко възможно нашите реформи, които сме заложилик и мечтали, да продължат“, заяви от своя страна Кирил Петков.

„България може да бъде една просперираща страна, ако имаме нормални институции. Ние знаем, че част от разочарованието беше – не комуникирахме добре с вас. Ето, започваме да комуникираме. Казваме преди да направим нещо, ще имате информацията от нас“, обеща той.

„В момента казваме – независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция на него. Ще бъдем конструктивна опозиция. За всички политики, които са за Европа, ще действаме напред. За всички политики, които са антикорупционни, ще действаме напред. Но няма да им позволим нито за миг да си помислят, че старите времена ще се върнат“, закани се Петков.

„За всички пораженчески гласове, които се чуват навън, искаме да кажем: гледайте реванша!“, завърши той.

Както БЛИЦ съобщи, в сряда от Шабла Румен Радев припомни, че голяма част от лидерите към момента отсъстват. „Едните се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата и хванаха гората. Чакам ги да се върнат“, каза още президентът.

Думите му бяха по повод информацията, че непосредствено след изборите представителите на ПП се скриха в луксозен хотел в дебрите на Родопите.