Неведнъж казах, че институцията, която трябва да даде крайната позиция на България за Република Северна Македония (РСМ), е българският парламент. Никой няма да може да прокара каквато и да е позиция, както и да вижда нещата, която не минава през парламента. Това заяви в Пловдив премиерът Кирил Петков, коментирайки думите на външния министър Теодора Генчовска, че България има две външни политики.
 
„Дори да има различия във вижданията, въпреки че имаме коалиционно споразумение...

Министър Генчовска с още скандални разкрития за случващото се в кабинета "Петков" ВИДЕО

Какъвто и подход да има, накрая трябва да бъде одобрен от парламента. Трябва да имаме общо единство около тази тема”, категоричен бе той.

„Трябва да питате сами Генчовска какво точно е имала предвид", каза още премиерът, 

На въпрос ще поиска ли оставката на културния министър Атанас Атанасов заради странното му клипче от сградата на Министерството на културата, Петков уточни, че клиповете са били два. Първият е привлякъл внимание, а вторият е показал реални резултати, които министърът е постигнал.

„Грешки се случват. Това е пълна глупост и грешна информация. Опитаха се да го изкарат, че употребява алкохол... Това не е вярно. Факт е, че този човек е вкарал сърцето и душата си, за да работи за културата”, каза Петков, без да дава отговор на въпроса ще поиска ли оставката на Атанас Атанасов.
 
Той обяви, че е напълно съгласен министрите и депутатите от опозицията и управляващите да бъдат тествани за наркотици

Петков каза още, че няма да има рокади за разреждане на напрежението.
 
Той коментира и решението на съда да обяви ареста на Бойко Борисов за незаконен. „Видях, че МВР трябва да плати 300 лв. заради ареста на Борисов. Ние ще го обжалваме, защото вярваме, че арестът бе в рамките на закона”, заяви премиерът.