Петков си поприказва доста с Радев, излезе и обяви: На чудеса не вярвам

Божидар Божанов заяви, че въпреки целия скептицизъм за третия мандат, коалицията би участвала в разговори с този, който го получи

Благодарихме на президента, че имахме възможността и достатъчно време да говорим с политическите партии по този подход. Потвърдихме, че за нас борбата с корупцията не е самоцел. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след края на разговора с президента Румен Радев.

Както БЛИЦ съобщи, Петков, Николай Денков и Божидар Божанов получиха втория мандат за съставяне на правителство и го върнаха веднага.

Въпреки това те прекараха доста време в разговор с държавния глава.

„Уверихме, че това не е само за този мандат. Това ще бъде нашата посока оттук нататък. Слагаме тези принципи, закони, решения и ще търсим подкрепа и в 51-то Народно събрание, ако стигнем до там“, подчерта Петков.

По отношение на третия мандат Петков заяви: „На чудеса не вярвам“.

"Ние ще продължим заедно да слагаме тази тема на масата, да я сложим като голям приоритет, и ще търсим подкрепа", изтъкна той. 

(Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ)

Божидар Божанов заяви, че въпреки целия скептицизъм за третия мандат, коалицията би участвала в разговори с този, който го получи.

Кирил Петков каза още, че с президента са обсъдили и ситуацията с пожарите. "Със задоволство подчертахме, че някои от чисто оперативните проблемите на място бяха решени".