ПП-ДБ отидоха при Радев, всичко приключи под 5 минути ВИДЕО

Президентът връчи втория проучвателен мандат за кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България", а от коалицията върнаха празна папка

Президентът връчи втория проучвателен мандат за кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България".

От коалицията още преди дни обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен.

На "Дондуков" 2 отидоха Кирил Петков, Николай Денков, Божидар Божанов и Людмила Илиева.

Мандатът бе взет от Николай Денков, но върнат незабавно.

"Няма да подменим нашия подход, държим си на приоритетите. В това Народно събрание се оказва невъзможно. Трябва да получим повече обществена подкрепа, затова гледаме към следващите избори", посочи Денков.

"Не може да се състави стабилно мнозинство в това НС. Няма да променим подхода си. Наш приоритет е създаването на приветлива среда за бизнеса, намаляване на неравенствата и увеличаване на доходите, по-качествено образование и здравеопазване. Борбата с корупцията не е самоцел, а основно средство за постигане на целите. В този парламент обаче се оказа невъзможно да реализираме приоритетите си", каза Денков секунди преди да връчи празна папка на Радев.

Преди седмица от коалицията поискаха президентът да забави с три месеца връчването на втория мандат, за да осигурят подкрепа за антикорупционно законодателство. С приемането му обвързаха и получаването на мандата.

От "Продължаваме промяната - Демократична България" разговаряха с ГЕРБ, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", но не получиха подкрепа за правителство с втория мандат.

 

 

 

 


 


 


Според разпоредбите на Конституцията, след като бъде върнат вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, президентът възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател. Срокът за това е до една седмица.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ