Последствията от пандемията от коронавируса са тежки за България, а тепърва се задават кризи на хоризонта. Влизането в еврозоната е правилното решение.

Това каза в предаването "Неделята" по Нова телевизия Росен Плевнелиев, президент на България (2012 - 2017 г.)

Трябва да влезем в еврозоната каквото и да ни струва това. Там ще сме в сърцето на Европейския съюз, ще има повече стабилност, рейтингът на България ще бъде по-висок, цените ще се регулират по различен начин, ще има по-висока конкуренция, по-високи заплати, заяви той.

Ако има втора вълна на епидемията, у нас ще има по-тежка финансова криза. Затова още по- задачата на правителството страната ни ни да влезе в еврозоната е още по-важна, подчерта Плевнелиев.

По думите му третото правителството на Бойко Борисов е направило важни неща. Като пример той посочи председателството на Европейския съюз, договора за добросъседство с Македония и успешното усвояване на еврофондове.

Плевнелиев каза, че има и критики към кабинета: "Като че ли идеологията и принципите отстъпиха мястото на ежедневни калкулации и планове. Иска ми се да иска дългосрочен план за действие".

Премиерът Борисов ще направи всичко възможно да направи пълен мандат. От октомври нататък ще бъде много трудно, защото всички ще изплуват да водят битка срещу правителството.

Когато много те атакуват, трябва да бъдеш мъдър и спокоен. След  толкова години доминация бих посъветвал Борисов да не се поддава на емоции, както предишните пъти, когато подаде оставка, а да се въоръжи с търпение, да изчака и народът ще го възнагради, заяви Росен Плевнелиев.

Той посъветва премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да обнови партията с нови хора.