Корнелия Нинова да води листата в старозагорския многомандатен район на предстоящите предсрочни парламентарни избори, настояха 136 активисти на Столетницата от Града на липите. Те припомниха, че през годините начело на кандидатите им за депутати са били Александър Лилов и Сергей Станишев, което показвало по-специално отношение към една от най-големите БСП-общински организации в страната.
Общо 11 депутати се избират в региона, от Стара Загора бяха номинирани 33 имена, но след серия от самотводи до тайното гласуване останаха 25. От тях 7 ще бъдат предложени на областния съвет за подреждане, пише "Монитор". 

За водачи на листи социалистите от Стара Загора предлагат на Националния съвет 8 имена. Сред тях освен Нинова са Драгомир Стойнев; евродепутатът Момчил Неков, станал известен като Любимец 13; бившата кметица на Смолян Дора Янкова; журналистът Александър Симов, варненецът Красимир Янков;здравният министър от кабинета на Пламен Орешарски д-р Таня Андреева и арабистът проф. Боян Чуков, като и двамата са безпартийни.

На миналите парламентарни избори БСП успя да излъчи само двама депутати: Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, а на предсрочните през 2013-а те бяха 5.