Бях при ареста на Борисов, и пред къщата му и пред ГДНП. Мисля, че съдът отсъди справедливо и логично. Това заяви в ефира на "На фокус" Радомир Чолаков от ГЕРБ. 

"Това, което аз не очаквах, е че тези хора, които организираха ареста, са толкова безугледни и некомпетентни. Не можех да повярвам, че то на практика няма да има обвинение и няма доказателства. Не мислех, че това е възможно да се случи в 21 век в европейска страна. Някаква милиционерска диващина", коментира той.

"Борисов няма да съди България, той бе премиер все пак. Отговорността на личностите е политическа. Те в момента я понасят, без значение дали разбират или не. Такова дискредитиране на Петков, Бориславова и Рашков, не съм допускал, че могат сами да си причинят", коментира още Чолаков. 

"Това е пародия. Ако тя е дала съвета да бъде извършен този арест и е настоявала, е скандално. За нас Кирил Пектов повече не премиер. Няма да подкрепяме решения и предложения от правителство с този министър-председател. Той дискредитира страната и правовия ред", каза още адвокатът. 

"Държавата се срина за една година. Това са проверими факти. В държавния резерв, когато ние предадохме управлението, имахме 12 млрд. Сега сме под държавния минимум. В момента България фалира. Това е резултат от една година водене на война срещу политическата система", каза той.

"Управлението е поверено на авантюристи, на хора случайни, Десперадо, които трябваше да изпълняват поръчки по разрушаване на политическата система", каза още той.

"Човек на възраст съм и нямам време някой да си прави експерименти на гърба ми", каза Чолаков за Петков и коалицията.