И Кирил Петков, и Асен Василев действат самостоятелно. Това не е партията на президента Румен Радев. В това е убеден политологът Слави Василев.

Той вижда голям потенциал в евентуалната бъдеща партия на бившите служебни министри. Прогнозира, че тя може да вземе от гласове от всички партии.

Според Василев обаче Петков и Василев трябва да направят структури, да почнат да ходят из страната и да събират подкрепа. 

Политологът коментира пред БНТ последните социологически данни. Според агенция "Алфа Рисърч" 8-9% взима партията на Петков и Василев, ако изборите бяха днес. Слави Василев обаче отбеляза, че проучването е направено преди официално Петков да обявя, че влиза в предизборната битка. 

Даниел Смилов пък каза, че бъдещата формация може да влезе в конкуренция с "Демократична България". Другият вариант е Петков и Василев да се позиционират по-вляво и тяхната партия да си взаимодейства с Христо Иванов. 

А Георги Харизанов по-скоро очаква проблем за ДБ заради проекта на бившите служебни министри. Той не очаква сближаване.

"Ако от една страна имате Атанас Атанасов и Иво Мирчев, а от другата господата Кирил Петков и Асен Василев - то чисто естетически вторите са по-предпочитани", каза той.