Големият проблем на този парламент е отношението. Нещата се профанизираха. Най-лошото е, че се проигра енергията не протеста. Проиграха се усилията на БСП като опозиция с ясни предложения.

Протестиращите вече нямат ясен политически израз. Протестните партии пък загубиха връзка с живота. Политиците се абстрахираха се от проблемите на хората. Това заяви политическият анализатор Росен Карадимов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Ясно е, че България отива към нови предсрочни парламентарни избори. Проучванията след изборите показаха, че обществото иска да има редовен кабинет. Сега в момента виждате, че партиите се надпреварват да стоварват вината кой не е поел отговорност за кабинет“, заяви политологът Димитър Ганев.

„Поведението и на Слави Трифонов е, че другите са отговорни за несъставянето на кабинет, за да няма щета“, допълни той.

„В рамките на този парламент най-адекватното поведение беше това на БСП“, подчерта Карадимов.

„Предизвикателство ще бъдат отношението на БСП и Радев по време на тези избори. Радев изневерява политически на БСП“, смята Ганев.

„Ходът на Борисов за обща кандидатура на демократичната общност е много силен.

Президентът Радев свърши много работа. От него започна промяната. Без него нямаше да се акумулира енергията на протеста“, отбеляза Карадимов. По думите му помощта на ДПС не е решаваща за президентските избори.

„Ако Радев не е президент след изборите, ще бъде защото той ще ги загуби. Не е реално да се смята, че ще се появи фигура, която да го победи. Пред него има много предизвикателства. Той е поел пълна отговорност за управлението на държавата в условията на няколко кризи. По-вероятно е определени групи от обществото да го накажат и така да загуби изборите“, прогнозира Димитър Ганев.