"Докато е граждански протестът, правителството се опитва да задава темпото на разговора. Основната част от хората на улицата биха могли да започнат разговора, но пропускат да го направят. Не можеш да искаш същия парламент да върши нещо различно", това заяви в предаването "Беновска пита" по Канал 3 доц. Татяна Буруджиева.

"В момента има опит да се постигне нещо демократично с недемократични средства. Протестите доведоха до наличието на предизборна ситуация. Изострянето на отношението към ДПС е предизборен ход на ГЕРБ", добави още тя.„

"Правителството ще изкара мандата си, защото няма основание за предсрочни избори. С три месеца бързане, проблемите няма да се решат, а ще се даде еднолична власт на президента", изказа мнението си доц. Стойчо Стойчев.

"Няма основание за предсрочни избори. А идеята да се радикализира протеста в момента изглежда нелепа. Основното, което иска президентът Радев, е да назначи служебно правителство", допълни още той.

"Формална коалиция с ДПС се вижда като електорална смърт за която и да е партия. Но ДПС е най-стабилната и предвидима партия и в този смисъл би трябвало да са желан партньор", каза още доц. Стойчев .