Днес от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН) хвърлиха голяма бомба. Те обявиха, че ще поканят всички партии на разговори за евентуална подкрепа за техен кабинет, но няма да отправят покана само към ГЕРБ.

Именно по този повод политологът Огнян Минчев направи много интересна прогноза и съпоставка за това какво ще се случи по време на тези разговори.

За целта той даде пример с „Народния театър в зората на артистичната кариера на Кръстьо Сарафов“.

Ето какво написа Минчев в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

Преговорите между „Има такъв народ“ (ИТН) и другите парламентарни групи за съставяне на ново правителство - при доброволен отказ от аргументи за хора и министерски постове - според мен ще прилича на добре познатата сцена в кабинета на директора на Народния театър в зората на артистичната кариера на Кръстьо Сарафов“.

Младият Кръстьо се притеснявал, че му дават само второстепенни роли и на помощ се притекъл вуйчо му - македонски войвода, който влязъл внушително в директорския кабинет и строго питал директора на Народния театър: "Господине директоре, имам едно питане, али сакам отговорот ти да биде ДА: ке го игра ли наш Кръстьо царот, или нема да го игра...?".

По едно време през вратата надзърнал страшен брадат четник и попитал вуйчото: "Войводо, ке го колиме ли?"