Политолог срази ПП-ДБ: Държат се неадекватно, като нищо ще се разцепят

Заявката за експертен кабинет с няколко министри на ГЕРБ звучи логично, но хората не им вярват като кажат "експертен кабинет", заяви Марая Цветкова

Изборните резултати не са изненада. Беше ясно, че някоя от тези формации ще бъде "пробутана" в Народното събрание.

Това мнение изрази политологът Марая Цветкова, по повод изборите за 50-то Народно събрание и попадането на партия "Величие" в парламента.  

"Някои говореха за партията на Радостин Василев - МЕЧ, други – "Синя България" или "Солидарна България". Трети допускаха, че това може да бъде "Величие" - тези хора олицетворяват нихилистично поведение на българина и той много лесно се разпознава в това.

Голяма част от говорещите глави по медиите не обръщат внимание на такива бълбукащи явления", отбеляза тя в интервю за БНР.

"Има слухове, че след изборния погром коалицията ПП-ДБ може да се разцепи. Това може да се случи и една от формациите може да колаборира за редовно правителство", коментира политологът.

Заявката за експертен кабинет с няколко министри на ГЕРБ звучи логично, но хората не им вярват като кажат "експертен кабинет", заяви тя. Според нея този път Бойко Борисов няма как да обясни на хората в партията, че ГЕРБ ще участва в управление, без да бъде мандатоносител.

Оставката на Христо Иванов е смислена, но доста закъсняла, посочи Цветкова.

Тя си обяснява мълчанието от партийните централи със "ступор и шок от резултатите".

"Вече имаме нов жанр – следизборно клипче от гората. Не се оправя така демокрацията. Вече сме хванали гората. Това нито е демократично, нито е адекватно!", каза тя, по повод обръщението на ПП-ДБ, отправено от Родопите.