Политолози обясниха какви са трите грешки на Бойко Борисов

Радев ще бъде обграден от съветници на БСП, те ще управляват вместо него, заяви Огнян Минчев

Пряко отношение към България тези избори нямат, но всъщност от друга гледна точка, ще ни се отрази, понеже Тръмп има по-изолационна политика. Това заяви в ефира на Нова телевизия политологът Огнян Минчев по повод на изборната драма в САЩ.

В студиото бе и социологът Андрей Райчев. "Картата в Близкия изток може да е много объркана, защото има шанс Републиканците да затоплят отношенията с Израел и да скъсат тези с Иран. Америка си възстановява американското. Тя е много разделена", призна социологът.

След краткия анализ на събитията от Новия свят, експертите се върнаха на изборната битка у нас.

"Все има възможност да се обърне мача, но не толкова като кампания, а като разбирания. Гласувалите за Радев го правят като наказателен вот. Целенасочено ГЕРБ не извади най-добрия си кандидат, целенасочено бавиха до последно обявяването му. Въпросът е дали ще се повтори този наказателен вот", заяви Минчев.

"Борисов направи две груби грешки, едната е Кристалина и Ирина, където мобилизира левите, втората беше изборът на г-жа Цачева, с което демобилизира десните. След тези две грешки и сега той от два дни прави трета грешка. Той вече иска да се гласува за него, забравя, че в гласоподавателната структура на страната има 30% привърженици и 50% противници. Не мога да повярвам на очите си, каква грешка прави", призна Райчев.

"Предстои да видим дали е грешка. Радев е независим, доколкото нищо не зависи от него. Той ще бъде обграден от съветници, които ще управляват вместо него и те ще дойдат от "Позитано" и кръга около ДПС", смята Минчев.

Според него въпросът пред избирателите е следният: "Миналата седмица наказахме ГЕРБ, сега искаме ли да накажем и себе си с избора на Радев", заяви политологът Минчев.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА