Вярвам, че предстоящата среща между президента Тръмп и министър-председателя Бойко Борисов ще е положителна и плодотворна. Самата среща представлява възможност лидерите ни и страните ни да се опознаят, и да преминат на следващото ниво във взаимоотношенията ни. Това заяви за предстоящата визита на премиера Борисов в САЩ и срещата му с президента Тръмп на 25 ноември посланикът на Съединените щати в България Херо Мустафа на бизнес закуска.

Борисов ще изненада Тръмп с уникален подарък, вече го майсторят в...

"Предполагам, че президентът Тръмп и министър-председателят Бойко Борисов ще говорят за сигурността, за инвестициите, за върховенството на закона и за сигурността на енергийните доставки.

Трябва да се възползваме от настоящия етап от партньорството между САЩ и България. Стремим се да работим заедно за една по-успешна и по-стабилна България", заяви тя. 
 
"Как виждам следващите 3 години? Нека изградим България като един истински енергиен хъб, един енергичен газов пазар в региона, така, че страната да не зависи само от един доставчик", посочи Херо Мустафа.
 
По думите й целта на американската страна е "да дадем възможност втечненият природен газ да се превърне в реалност в региона".

"САЩ ще изпратят екип от технически експерти, за да разгледат възможностите за ядрения енергиен сектор в България, като посетят Белене и Козлодуй", разкри американският посланик.
 
Соломон Паси: Ако продадем Белене на Тръмп, той може да ни подари F-35 ВИДЕО

"България има сериозен потенциал да се превърне във важен член на регионални, но и на световни институции. България трябва да направи сериозни стъпки напред във върховенството на закона и борбата срещу корупцията.

След 3 години България може да се е превърнала в най-привлекателен партньор", смята Херо Мустафа, цитирана от Канал 3.
 
"Защо съм такъв оптимист? Виждате, че са налице цял набор факторите - има политическа воля, има народ, готов да прави крачки напред, за да осигури качествено подобряване на стандартите на живот, имаме регион, който търси българската лидерска позиция, освен това имаме в момента макроикономическа стабилност, който позволява икономически растеж", пожела американският посланик.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!