Позиция на БСП: Народното събрание доказа, че обединени можем да работим за хората

Заедно, различните политически партии, успяхме да спечелим една важна битка – за българските деца, посочват от партията

50-ото Народно събрание е на път да отиде в историята, но успя да докаже, че обединени политическите сили могат да работят за интересите на хората.

Това се казва в официална позиция на БСП. Ето какво пишат още от партията:

Заедно, различните политически партии, успяхме да спечелим една важна битка – за българските деца. Преди ден с огромно мнозинство бяха приети промени в Закона за предучилищното и училищното образование, предложени от "Възраждане".

С огромно, почти Конституционно мнозинство, забранихме пропагандата, популяризирането и подстрекаването на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната.

Така успяхме да доведем до успех една дълга битка, която поведе БСП – срещу развращаването на подрастващите и налагането на чужди за нашето общество виждания.

Българската социалистическа партия първа видя опасността и дори поиска провеждането на референдум срещу джендър пропагандата в българските училища.

Българските социалисти реагират остро на всеки опит за такава. При последния подобен случай народният представител Иван Петков веднага постави въпроса пред служебния министър на образованието Галин Цоков. Отговорът на питането му се очаква утре.

Ние заставаме твърдо зад традиционните български и християнски ценности, които подкрепят мнозинството български граждани. Ще продължим битката за българските деца и вярваме, че ще имаме все повече съмишленици.