"Продължаваме промяната" (ПП) искат избори, за да отмъстят на Слави Трифонов, че е свалил правителството на Кирил Петков с изтеглянето на своите министри. Това коментират депутати от управляващата коалиция, цитирани от "Труд".

Според народни представители от "Демократична България" (ДБ), хората на Кирил Петков са били изпързаляни и повярвали на социологическите проучвания на агенциите "Алфа рисърч" и "Маркет линкс", които показват качване на рейтинга на партията на харвардците с обяснението за митингите в подкрепа на Никола Минчев, след като бе свален от председател на парламента и после - след гласувания вот на недоверие на правителството.

"Според тези проучвания ПП е само на процент и нещо зад ГЕРБ, докато ИТН е под четирите процента", обясни депутат от ДБ. Така че заради това "Промяната" иска избори веднага, за да може душманите от "Има такъв народ" (ИТН) да не влязат в следващия парламент.

Заради нетърпението си да отмъстят на хората на Слави Трифонов и по-скоро да се отиде на нови избори, ПП дори не са искали да направят правителство с мандата на Асен Василев, твърдят депутати. Според тях "Промяната" нямало да подкрепи и кабинет с трети мандат, независимо коя партия ще го получи от президента другата седмица, щом ИТН ще участват в него.