Новоизбраното редовно правителство прие властта от служебния кабинет в Министерски съвет. Това се случи на официална церемония в Гранитна зала на Министерски съвет. Тя започна с химна на Република България и този на Европейския съюз.

По време на церемонията досегашният служебен премиер и настоящ министър на отбраната Стефан Янев каза няколко думи за двата последователни служебни кабинета. Той изрази надежда, че те са направили България различна.

"Едно условие, една добра база за бъдещи реформи. Наследството, което оставаме след тези 7 месеца е именно в основата на веруюто на партията, която е мандатоносител. България се нуждае от промяна. Българските граждани очакват промяна. Българските граждани очакват в България да има справедливост, да има сигурност за българските граждани и те да живеят в една благоденстваща, нормална държава. Всички тези предизвикателства са изключително ангажиращи за всички нас", заяви още Стефан Янев.

Той благодари на колегите си министри от служебния кабинет за добре свършената работа, за връщането на вярата на българските граждани и за светлината в техните очи. Стефан Янев пожела на новия кабинет много успехи.

От своя страна новоизбраният министър-председател Кирил Петков изрази радостта си, че днес продължават промяната, започната преди 7 месеца.

"С много от вас работихме рамо до рамо, с много от вас имахме тежки задачи, с които успяхме да направим първи големи стъпки към нова България. Една България, където прозрачност, нулева толерантност към корупцията и промяната на стария модел, започна", каза още Кирил Петков.

Министър-председателят заяви, че е пръв между равни. "Дотук бяха обещанията, оттук нататък започват действията. Да се захващаме за работа. Благодаря ви", допълни той.