Правителството ще умува дали да има втори лифт на Банско

Очаква се като точка в дневния ред на седмичното заседание на Министерски съвет да бъде включено гласуване на промяна в концесионния договор за ски зона Банско за изграждане на втори кабинков лифт.

Ще бъде разгледана и промяна в Плана за управление на Национален парк „Пирин“. Министърът на околната среда и водите Нено Димов оттегли гласуването на промяната в концесионния договор от заседанието на 13 декември. Като мотив той посочи, че е редно проектите за концесията и за Плана за управление на „Пирин“ да бъдат гласувани заедно. До 22 декември проектът за Плана за управление беше публикуван за обществено обсъждане.

От Сдружение „Бъдеще за Община Банско“ обявиха, че жителите на Банско отново ще излязат на протест на път Е-79 край Симитли. Те подкрепят изграждането на втори лифт в града. Очаква се да се включат жители от общините Симитли, Кресна, Разлог, Струмяни и Благоевград.
На 13 декември жителите на Банско, водени от районните кметове, затвориха главния път. Движението към и от Гърция беше спряно за няколко минути от стотиците протестиращи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!