Депутатката от ГЕРБ Анна Александрова написа коментар във Фейсбук, свързан с евентуалната номинация на вътрешния министър Бойко Рашков за шеф на КПКОПИ.

Вижте думите й:

Предложението на "Продължаваме промяната", Бойко Рашков да стане председател на КПКОНПИ е не просто скандално, а бих го нарекла политическа перверзия. 

Той е човекът,  който в последната година погази редица закони, доказано с решение на съда незаконно задържа лидера на опозицията в страната, превърна се в бухалка за политическа репресия срещу опонентите на управляващите и ежедневно издава публични присъди за различни хора, без каквито и да е конкретни доказателства за тяхно участие в престъпна дейност. 

Подобно предложение е дъното, което може да достигне Кирил Петков и проваленото му управление, а заявената подкрепа на Демократична България и Христо Иванов към кандидатурата на Бойко Рашков за този пост е поредното им политическо падение, което съм убедена,  че техните избиратели ще санкционират. 

Искам да припомня,  че самият ни вътрешен министър е обект на разследване от КПКОНПИ по две преписки, а сега се предлага,  той сам да определи дали е нарушил закона по тях.