ДПС и БСП внесоха искане за оставката на Цвета Караянчева като председател на НС в деловодството на парламента с 96 подписа. Това съобщи на пресконференция в парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
 
„Проведохме консултации с другите парламентарни групи за обсъждане на мотиви за искането на оставката на председателя на Народното събрание.

Проведохме срещи и консултации с ГЕРБ. Те изразиха съгласие с нашите мотиви. Аргументите на БСП ги чухме. Видяхме се с „Воля”, видяхме се и с част от независимите народни представители, които също изразиха съгласие с мотивите.

Жега в парламента! БСП поиска оставката на Караянчева с 5 аргумента

След проведени консултации проектът за решение заедно с мотивите е внесен в деловодството на НС с 96 подписа”, заяви той.

Посочили сме конкретни нарушения в Конституцията и законите в страната и конкретни факти за неизпълнение на задълженията си като председател на НС.

Мотивите на БСП са малко по-различни от нашите. С изложените от БСП факти сме съгласни. Утре ще видим какво е отношението на ГЕРБ – дали ГЕРБ се олицетворява с образа на г-жа Караянчева”, каза в заключение той.

Очаква се предложението на опозицията да бъде гледано утре, като то може да бъде прието с обикновено мнозинство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ