Премиерът Борисов подкрепи строителите

Той отрече твърденията, че има поправка в Закона за устройство на територията, която да защитава интересите на една или друга строителна фирма

В свое изявление от 2 август 2019 премиерът Бойко Борисов категорично отрече твърденията, че има поправка в Закона за устройство на територията, която да защитава интересите на една или друга строителна фирма, и декларира подкрепата си към интересите на строителите в България.

„Защото сме убедени, че само с частния бизнес, инициативата, всички тези хора, от техният труд и конкуренция, може държавата да върви напред“, заяви премиерът Борисов, цитиран от бТВ.

Това изявление той направи в отговор на журналистически запитвания, свързани с потвържденията на Административен съд София за законността на строителството на сградата на „АРТЕКС“ - „Златен Век“.

След като съдът се произнесе, от „АРТЕКС“ разпространиха изявление, от което стана ясно, че и те подкрепят усилията на правителството да се спазва законността и очакват институциите и гражданите да уважат решението на съда и да се съобразят с всички, произлизащи от него действия.

„Законът следва да се изпълнява от всички субекти в една правова държава",  заявиха от „АРТЕКС“ и допълниха, че строителството на многофункционалната сграда „Златен Век“ е пряко и косвено свързана със запазването на работните места и осигуряването на заплатите на над 2000 служители и граждани на Република България.