Полицаите са хора и като ги ударят по главите, при тях важи правилото да защитят колегата си. Тогава вече стават грозните неща. Протестирайте, чуваме ви, мислим и предлагаме варианти за социално подпомагане във всяка една сфера.

Това заяви на редовното заседание на Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов. 

"Обръщам се към президента и към опозицията. Предстоят много тежки месеци, ако тогава има друго правителство, всички ще почнат да говорят къде ни е единението, съгласието. 

Има няколко месеца до изборите. Работим активно за машинното гласуване. При предсрочни избори няма да има машинно гласуване", коментира премиерът.

Борисов с коментар за погрома в София и тревожна прогноза за К-19 и икономиката ВИДЕО

Борисов призова хората да се пазят от коронавируса, тъй като не е отминал. 

Премиерът обясни, че от отличници в борбата срещу К-19 в момента сме в червените зони на почти всички европейски държави.

"С цялото ми уважение към Христо Иванов, който говори за намеса в съдебната система твърдя, че не се познавам и не съм се виждал с квотата ни във ВСС, за да предопределям какъвто и да е било избор. Затова да оставим съдебната система и всеки да си отговаря за действията. Да си работи прокуратурата, да си работи съдът и да си отговарят за действията.

Един ден им се плажуваше, на следващия - не. Един ден ще дойде време и ще ги питат с кой ще управляват. Видна е близостта им с ДПС и техните сценарии. Те ще трябва да отговарят, ние ясно сме казали, че нашите партньори са "Обединени патриоти". Ако сме заедно - добре, ако не, излизаме от властта.

Няма да коментирам вчерашните записи, защото е ясно, че проблемът сме само аз и Горанов, защото влязохме в Банковия съюз. Защото вече не може да се фалират банки, да се изнасят пари в чужбина", коментира още Борисов.

Министър-председателят забрани на членовете на кабинета да пишат постове във "Фейсбук", като се обърна в частност към правосъдния министър Данаил Кирилов.