От този момент нататък забранявам на всички да си ходите от министерството, само се преобличате. Искам да сте ми на разположение 24 часа в денонощието. Това заяви от Министерски съвет премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг заради коронавируса в България.

"Министър Ананиев, след като подпишеш тук каквото трябва, заминаваш за Габрово и Плевен и лично проверяваш маски и облекла. Ако трябва допълнително доктори, които се занимават с инфекции - инфекционисти, както вие казвате, да се дадат допълнително", нареди министър-председателят. 

"Гранична полиция има хеликоптери. Каквото ви е нужно, ще го имате - за най-бързото ви движение", добави той. 

"Не искам да чувам "Свършиха ни" или "Нямаме"", каза Борисов.

"На МВР е разпоредено както им се подадат контактните лица със заразените, да отиват директно на място и да ги търсят", каза премиерът.

В същото време Министерски съвет забрани износа на маски, защитни обекла заради коронавируса.

"МВР и ДАНС да използват своите сили за спекула и възникване на спекула. Да не отиват да изкупуват и след това да препродават", призова премиерът Борисов по време на правителственото заседание.

Кабинетът реши още Министерство на здравеопазването да обезпечи, тъй като има осигурено финансиране всички необходими маски, облекла защитни, и съответно там, където няма да преоборудва, да оборудва с нови легла или каквото е необходимо.

Правителството отмени още всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!