Корнелия Нинова, че не ми е приятна - не ми е приятна. Че я избягвам – избягвам я. Това призна в сутрешния блок на bTV премиерът Бойко Борисов по повод критиките на лидера на БСП, че умишлено той не се появява в парламента заради нея.
 

По конкретния казус – отговор на въпрос за отношенията на България с Русия, Нинова пратила на Борисов писмо, че не могла да присъства и го моли да дойде друг ден. След това заявила, че той се крие.

Борисов разби Слави Трифонов за името на партията му!
 
„Партия, която половината от мандата си отсъства от парламента - не ходиха на работа месеци наред, да говори кой ходи в парламента. Погледнете първо себе си, после коментирайте другите“, призова Борисов.
 
На въпрос, ако Йорданка Фандъкова изгуби изборите за кмет на София, на чия сметка ще отиде това, той отговори: „На софиянци. София стана един от най-хубавите градове. Направиха се толкова много неща“
 
Според него останалите кандидати нямат достатъчно опит.
 
Той коментира и избора на главния прокурор Сотир Цацаров преди години: „Тогава повече ни се искаше Бойко Найденов да стане. С него бяхме работили много по-дълго. Г-н Цацаров го познавах като съдия в Пловдив, най-добрия, Изборът беше добър и аз мисля, че направи успешен мандат“.
 
На въпрос как би работил с Иван Гешев като главен прокурор Борисов отговори: „Аз и сега работя с Гешев, особено на една тема – борбата с контрабандата. Виждате и колко убийства изкараха“.
 
„Политиците трябва да оставят прокурорите да си изберат който си решат“, смята министър-председателят.
 
По темата с изпращането на Пламен Георгиев за консул във Валенсия той обясни: „Той работи добре, умен човек е. Миналия четвъртък или петък казах на външния министър, че ако не си оттегли жалбата и не се изпълни решението незаконната тераса да бъде съборена, ще го отзова“.
 
„Нашите отношения са на работодател и, през външно министерство, консул“, посочи Борисов.
 
„Махай жалбата, бутай незаконното и си гледай работата. Не може такава тема да ми седи месеци наред“, добави той.
 
Премиерът беше помолен да отговори и на въпроса дали България ще спре Северна Македония за ЕС. „Това хубаво ли е? Ще се почувстваме по-силни, по-големи? Съседът ти да е в ЕС и НАТО е много по-добре“, заяви той.
 
По думите му, няма по-сложна обстановка от тази в този регион в този момент в света.
 
„Искаш ли да те изпитам?“, обърна се Борисов към водещия Хекимян, който го попита дали македонците няма да ни откраднат историята.

Премиерът: Няма такава стратегия, няма такъв план. Това е безумно!
 
„Коя история ще ни вземат? Тодор Александров няма да е булевард в София? А да питам Тодор Александров какъв е бил знаете ли? Вкарваме такава истерия за неща, които в ежедневието нямат никакво значение“, категоричен беше Борисов.
 
Той призова колегите си от Македония да съдействат за постигане на съгласие в съвместната комисия, за да може и той да им помогне по пътя към ЕС.

Борисов обяви кога ще си отиде от политиката и откри клон на могъща банка във Варна ВИДЕО

Министър-председателят беше категоричен, че той ще отреже лентата на магистрала „Хемус“. „Надявам се до 4-5 години. Около Търново върви по-бавно“, обясни той.