"За разлика от другите мисля, че може само да ми е мъчно, да ми е жално и да съм тревожен от това, което наблюдавам. Парламентът беше закрит", това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който по-рано днес обяви исторически успех след срещата на върха в Порто.

"Аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го прати в парламента. Дано е разбрал какво направи. Ако не е разбрал – още по-зле.

Изборите, които минаха бяха за 150 милиона.

За осем работни дни на депутатите излиза, че работата на тези хора струва 18 милиона 750 хиляди.

По 19 милиона на ден струва това шоу в парламента. Хубаво е, че го закриха, че с това шоу щяхме да фалираме.

Но да видим да не ни подготвят някое още по-скъпо. Но когато Европа и света си броят центовете, то ние стотици милиони харчим за шоу – нищо друго", каза Борисов.

"Все пак благодаря на парламента за две неща. Да приемам, че Изборният кодекс (ИК) какъвто за всички – такъв и за нас. Ние отново ще се постараем да сме първи.

Второто искам да им благодаря за еър полисинга, за да може да си пазим небето.

Не знам дали някой няма да го обжалва, защото те ни уволниха още първия месец в желанието си да ни няма, но Конституцията казва друго.

Две неща за месец и половина! Чудесна работа свършиха, благодаря им. Виждам, че те продължават, а вече няма парламент. Защото може би си мислят някои от тях, че няма да станат пак депутати.

Все пак – глас народен, глас Божий. Видяха ги и едните и другите, и нас и тях, но това шоу струва много пари. По 19 милиона на ден", каза още премиерът в оставка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!