Искрите между премиер и президент на републиката не спират. Напротив, изглежда, че разногласията може да се задълбочат.

Днес Румен Радев бе краен в коментарите си, че прокуратурата обслужва министър-председателя. Борисов обаче не му остана длъжен. И въпреки първоначалното си нежелание да отговори на темата пред журналистите, той каза: 

"Аз имам работа, която не е правена и няма много години след това да се прави. А тези, които нямат работа, сутрин и вечер ходят да си намерят работа, да коментират", отвърна Борисов.

Борисов обяви Божието чудо, спасило работниците от "Железница" ВИДЕО

И посъветва Радев и приближените му, че е по-добре да мълчат с оглед създалата се ситуация. 

"Те вече толкова са заседнали в тресавищото. Никога вече не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за лобизъм, нито за намеса в съдебните работи това не е кой да е съветник.

Това му е най-чистият съветник, в кавички. Е, това е било вътрешен министър по неговото служебно управление! Смятай какво е било назад! Колкото по-бързо спрат да говорят и да погледнат къщичките си..както аз винаги съм казвал:

"Ние си гледаме своята къщичка".... Вижте какъв прекрасен обект, толкова му се радвам като е станала грешка, ние пак сме тука, пак се отговаря. И дали сме пред вас или пред прокуратурата, аз отговарям за всички въпроси всеки ден, пред кой съм се скрил аз, кога съм се скрил, кой ден не ме е имало?“..", подчерта Борисов.

Прокуратурата пусна нови чатове между „Prezident-Pl. Uzunov” и П. Б. за много пари ДОКУМЕНТИ 

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов бе разпитан от прокуратурата във връзка с разследването срещу бизнесмена Пламен Бобоков. Стана ясно, че двамата са приятели от няколко години, запознали се по случебни въпроси.

Прокуратурата обаче заподозря опит за лобизъм. Публикувани бяха и чат кореспонденция между двамата.