Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”.

Това заяви президентът Румен Радев от Раковски по повод обвиненията, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправя към държавния глава през последните дни, включително и през днешния празничен ден.

БЛИЦ припомня, че по-рано на профила си във фейсбук Борисов го нарече разединител

"Съединението прави силата! Преди 136 години едни велики българи разбираха това и се превърнаха в държавници. Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос", написа Бойко Борисов. 

"Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите", добави той.

„Обстановката в парламента ставна толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение.

Темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. В момента очакваме парламентът да свърши своята работа и тогава ще коментираме служебното правителство“, заяви Радев.

„Все по-често се спряга политически проект на два от министрите – на икономиката и на финансите.

Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество, защото има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите.

Защото никоя партия няма силите да се справи сама“, заяви президентът.

„Добре ще е нашите политически партии да осъзнаят това, макар и от третия опит, и най-сетне да потърсят диалога. Моето кредо винаги е било да постигаме надпартиен, обществен консенсус в името на законността, демокрацията и просперитета.

Служебното правителство доказа, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България“, допълни той.