Продължаваме промяната и Демократична България излязоха със съвместен брифинг, след като са провели среща помежду си.

Имахме 3 срещи днес, много се радвам да кажа, че и трите бяха много конструктивни. В тях обсъждахме процеса. Както казах ще говорим за политики, но за да може да говорим за политики, всяка една от партиите ще даде своите най-добри специалисти, ще го направим в общи събрания, а не един по един. 

Тези срещи ще бъдат съвместни, второ с много голяма експертност и ще стигнем до крайна програма, която ясно ще разписва програмата, но и датите, когато трябва да се случи програмата. Вярваме, че по този начин ще имаме за пръв път да имаме едно коалиционно споразумение. Всички са съгласни процесът да продължи по този начин", заяви Кирил Петков.

По повод това, че срещите с ИТН, ДБ в БСП, че са били тайни, той обясни, че са били опознавателни.

Уточнихме се, че ще има единен процес. Не можем да говорим за добри политики, ако не структурираме добър процес. Днес разговорите бяха „здравейте“, да се поздравим за изборните резултати. хубавата новина за всички гласоподаватели е, че всяка една от партиите осъзнаваше колко е важно да има кабинет. Няма да има срещи един с един, всички заедно ще влезем в това и ще поканим и вас медиите", добави той.

Думата взе и Христо Иванов. "Хубавото е, че текат срещи, че има нагласа да се състави правителство. Що се отнася до нас, това, което мога да кажа е, че сме обнадеждени. Аз в момента съм в оставка, но ще искам мандат от Националния съвет да подкрепим тях за правителство, обясни той.