"Премиерът ме покани лично да съм водач на листа. Смятам, че е дошъл моментът, в който да дам нещо на обществеността в сферата на здравеопазването и в образованието.". Това коментира пред БНР проф. Григор Горчев.

Той е един от най-добрите специалисти в онкогинекологията в България, почетен ректор на Медицинския университет, а сега оглави листата на ГЕРБ в Плевен. 

"В листата са хора с доказан опит и общественици. Това са хора, които са мотивирани да донесат нещо на обществото. Дойде време да се работи по различен начин“, казва още той.

Проф. д-р Григор Горчев е доктор на медицинските науки с три специалности – „Акушерство и гинекология“, „Онкология“ и „Хирургия“. Почетен ректор на Медицински университет – Плевен.

Носител на Почетния знак на Президента на Република България за особен принос в развитието на българската медицина, а от 2007 г. – съветник по медицинските въпроси на Президента на Република България.

Единственият гинеколог – член-кореспондент на Българската академия на науките. Проф. Горчев е пионер във въвеждането на роботизираната хирургическа система da Vinci в Югоизточна Европа и е първият български лекар, сертифициран за работа с нея. През 2012 г. въвежда за първи път в България напълно неинвазивното лечение на солидни тумори с високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU).

Автор на редица авангардни методики в съвременното лечение на онкологични и други заболявания на органите на женската полова система. Носител на многобройни награди в България и чужбина за заслугите си в областта на онкогинекологията.