Проф. Огнян Герджиков е най-вероятният служебен премиер в кабинета, реден от президента Радев, твърди Епицентър.бг.
Кой ще бъде служебният министър и кои ще се министрите във временното правителство, което Румен Радев предстои да назначи в края на януари? Това е въпросът, който вълнува политиците в началото на новата година.
 

Заради мълчанието на новоизбрания президент и екипа му, в общественото пространство се появиха най-различни спекулации, в които за служебен премиер се спрягаха имената на бившия вътрешен министър в кабинета на ОДС Богомил Бонев, на бившия председател на БАН акад. Стефан Воденичаров, на бившия ни посланик в САЩ Елена Поптодорова, на бившия военен министър Николай Цонев. Те обаче са отпаднали като вариант да оглавят временното правителство.
 
За най-вероятен служебен премиер се смята бившият председател на Народното събрание и депутат от НДСВ проф. Огнян Герджиков. Потърсен за коментар той нито потвърди, нито отрече информацията.
 
Преди президентските избори структури на БСП го предложиха дори за кандидат-президент на партията, но идеята не бе възприета и се наложи кандидатурата на Радев.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!