Какво следва в политическия живот на страната - възможните сценарии коментираха в ефира на „Събуди се” политологът д-р Любомир Стефанов и експертът по комуникации професор Росен Стоянов.

„Случиха се неща, които коренно преобръщат представата ни за това кой кой е в политическата игра в последните дни. Именно не толкова избора на президента БСП да получи третия мандат, колкото краткото му изявление преди това.

Той си позволи лукса да започне да губи хора, които го подкрепят и харесват. Защото категорично за пръв път се самоидентифицира с БСП, техните ценности и миналото им. Той даде една заявка, че той са те”, смята проф. Стоянов.

„Изказването му, за мен е проява на политическа недалновидност. Пролетта опита и не стана. Аргументите му бяха известни и преди да връчи мандата.

Едни и същи хора се извървяха през президентството в рамките на три месеца да си говорят с него на предварителни консултации. Чу ги, познава ги, знае какво може и какво не. И въпреки всичко – мандат на БСП. За мен обяснението е куртоазия”, добави д-р Стефанов.